Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

«Λέμβος 14» Charlotte Rogan, Εκδόσεις Διόπτρα


Μετά από ένα τρομερό ναυάγιο, αρκετοί επιζώντες καταλήγουν σε μια υπερφορτωμένη λέμβο. Σύντομα θα ξεκινήσει ένας αγώνας για επιβίωση, αλλά και κυριαρχία. Το βιβλίο «Λέμβος 14» της Charlotte Rogan, που ήταν υποψήφιο για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα 2012 από την εφημερίδα Guardian, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Στο κατάστρωμα του υπερωκεανίου Αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα, η Γκρέις ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Έχει αφήσει πίσω ένα τραγικό παρελθόν και δεν υποψιάζεται τα σχέδια της μοίρας. Μια ανεξήγητη έκρηξη βυθίζει το πλοίο στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού και η κλεψύδρα αναποδογυρίζει βίαια.
 
Η Γκρέις βρίσκεται να παραδέρνει στη θάλασσα μέσα σε μια σωσίβια λέμβο, μαζί με άλλους τριάντα οχτώ ανθρώπους. Η σωτηρία αργεί και ο αγώνας για την επιβίωση είναι άνισος. Και είναι ένας αγώνας που κάνει την κρούστα του πολιτισμού να σπάσει και να ξεχυθούν ορμητικά τα βάρβαρα και αρχέγονα ένστικτα που κανείς δεν παραδέχεται πως έχει.
 
Αν το ερώτημα είναι «σε ποια άκρα μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να σώσει τη ζωή του», τα γεγονότα που ξετυλίγονται στη σωσίβια λέμβο 14 δίνουν την πιο ξεκάθαρη απάντηση. Και μετά, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Απολύτως τίποτα.
 
Δυνατά Σημεία:
  • Με τις σωστές δόσεις προοικονομίας, η συγγραφέας χτίζει ατμόσφαιρα και χαρακτήρες σε ένα βραδύκαυστο κλειστοφοβικό δράμα που κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία.
  • Πάντα μας συναρπάζουν ιστορίες όπου στις απελπισμένες καταστάσεις ζωής και θανάτου, αναδύονται τα πιο σκοτεινά ένστικτα του ανθρώπου.
  • Μεγάλες πωλήσεις στην Αμερική και καθολική αποδοχή από κοινό και κριτικούς. Το βιβλίο μεταφράζεται ταυτόχρονα σε 18 γλώσσες.
 
«Όταν φτάνεις στο όριο του πολιτισμού κανείς ζωντανός δεν μπορεί να είναι και αθώος…»
 – Γκρέις
 
Πληροφορίες
 
Λέμβος 14 της
Charlotte Rogan
Εκδόσεις Διόπτρα
Τιμή: 16 €
Μεταφραστής: Αναστασία Καλλιοντζή

πηγή: http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου