Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τα βιβλία του φθινοπώρου VIII


Tου Κώστα ΑγοραστούΝέες ποιητικές συλλογές τόσο για τον Τίτο Πατρίκιο, Σε βρίσκει η ποίησηαπό τις εκδόσεις Κίχλη όσο και για τον Μιχάλη Γκανά, Άψινθος από τις εκδόσεις Μελάνι.
Νέα ποιητική συλλογή, επίσης, έπειτα από τέσσερα χρόνια, θα κυκλοφορήσει ο Άγης Μπράτσος, Τόσα λόγια. 145 χαϊκού (εκδ. Κέδρος).

Ακόμη, τις νέες τους ποιητικές συλλογές θα κυκλοφορήσουν ο Γιώργος Φακορέλλης, Συλλέκτες αισθημάτων (εκδ. Γαβριηλίδης), ο Χάρης Ψαρράς, Τα όντως όντα (εκδ. Κέδρος), ο Δημήτρης Αθηνάκης, Δωμάτιο μικρών διακοπών. Ένα ποίημα μικρού μήκους και άλλα πλάνα (εκδ. Κέδρος), η Λένια Ζαφειροπούλου, Paternoster Square (εκδ. Πόλις) και η Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου, Το επιδόρπιο (εκδ. Κέδρος).

Ο Βασίλης Κατσικονούρης θα επανέλθει με ένα καινούργιο θεατρικό έργο και ένα μυθιστόρημα. Στο θεατρικό Πήρε τη ζωή της στα χέρια της (εκδ. Κέδρος) ένας ψυχοθεραπευτής, ένας θεατρικός συγγραφέας και μια διαφημίστρια βρίσκονται απέναντι σε έναν μοναχικό άνθρωπο που ξέρει να διαχειρίζεται μόνο τη φαντασία και τις αναμνήσεις του. Όλοι τους έρχονται αντιμέτωποι με κωμικοτραγικές συγκρούσεις, υπαρξιακά τρικ και το παιχνίδι της εικόνας με την ουσία.

Αμέσως μετά θα κυκλοφορήσει το μυθιστόρημά του Μπάμπουσκα (εκδ. Κέδρος). Ένας αρχάγγελος και ο βοηθός του, άγγελος, κατεβαίνουν στη γη για να τη σώσουν από την καταστροφή. Στην πορεία, βέβαια, ο Αρχάγγελος δείχνει ένα ειδικότερο ενδιαφέρον για τη διάσωση κάποιων συγκεκριμένων γήινων μπαρ και έτσι μένει μόνος του ο νεαρός Άγγελος να φροντίσει για τη σωτηρία του κόσμου. Είναι παλιοδουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει. Θα τα καταφέρει, παρά το σύνδρομο αδυναμίας συγκέντρωσης που έχει από μικρός; Πάντα όμως υπάρχει μία μικρή ελπίδα. Ο κόσμος όλος εξαρτάται από το τελευταίο κύτταρο αγάπης που του έχει μείνει. Το τελευταίο επί γης ζευγάρι ερωτευμένων: Ένας ζωγράφος και μία δακτυλογράφος. Μία μικρή τελευταία τρυφερή όσο και ποιητική πιθανότητα να σωθεί ο κόσμος. Μόνο που τώρα τελευταία, αυτοί οι δύο αντιμετωπίζουν ένα μικρό πρόβλημα συντονισμού. Θα τα καταφέρει ο νεαρός άγγελος να τους τα φτιάξει ξανά;

πηγή: http://bookpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου