Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τα βιβλία του φθινοπώρου IV


Tου Κώστα Αγοραστού


Νέα βιβλία, επίσης, περιμένουμε από τον Ανδρέα Στάικο, Βηθσαβέ, τον Γιώργη Γιατρομανωλάκη, Τρία απρόσεκτα διηγήματα και τον Θωμά Κοροβίνη, ‘55. Όλα από την Άγρα.


Συλλογή διηγημάτων του εκλιπόντα Αργύρη Χιόνη, Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κίχλη. Ορισμένα κείμενα έχουν παρωδιακό χαρακτήρα, άλλα ανήκουν στην κατηγορία του ψευδο-δοκιμίου και συνοδεύονται από παιγνιώδεις σημειώσεις, ενώ άλλα μεταποιούν αυτοβιογραφική ύλη - όλα πάντως μοιράζονται το καταλυτικό χιούμορ και τη λεκτική ευφορία του συγγραφέα.

Συλλογή διηγημάτων και από την Ελένη Λαδιά, Ο Ονειρόσακκος (εκδ. Εστία). Η συλλογή είναι μία συνομιλία με τα όνειρα, τα φαντάσματα, τους δολοφόνους, τα θαύματα, τους νεκρούς και τους ανθρώπους, που ο κοσμολογικός έρωτας τους οδηγεί στο κακό ή στο όρος Σινά. Ωστόσο όλες οι περιπτώσεις αποπνέουν μία ελπίδα, όμοια με ροδαυγή. Οι σκοτεινές πτυχές της πραγματικότητας φωτίζονται από διπλές ερμηνείες συνθέτοντας έτσι το πολύφυλλο άνθος του κοσμήματος-κόσμου.

Τη νουβέλα Οι εξορίες του ιεροκήρυκα Σέργιου Σκανδάλη από τις εκδόσεις της Εστίας, θα κυκλοφορήσει ο Χάρης Μαυρομάτης. Ο Σέργιος Σκανδάλης είναι ένας κοσμικός ιεροκήρυκας, που τοποθετείται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Οι συμπεριφορές του είναι ωστόσο, εντελώς «ξένες» για τους ντόπιους και αυτό οδηγεί τον επιχώριο μητροπολίτη να τον απομονώσει κάπου στα βουνά. Όλα αυτά συμβαίνουν τον καιρό που ακούγονται οι τελευταίες εκρήξεις του εμφυλίου πολέμου. Αλλ’ αυτή δεν είναι η τελευταία εξορία για το Σέργιο. Η ξαφνική εμφάνιση ενός νεαρού αναχωρητή ανοίγει το δρόμο και για άλλες εξορίες. Εξορίες πνεύματος, ψυχής και σώματος.

πηγή: http://bookpress.gr

Τα βιβλία του φθινοπώρου Ι εδώ
Τα βιβλία του φθινοπώρου IΙ εδώ
Τα βιβλία του φθινοπώρου IΙΙ εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου